آیا گرفتگی و آبریزش بینی بعد از عمل طبیعی است؟

گرفتگی یا آبریزش بینی بعد از جراحی کاملا طبیعی بوده و یکی از عوارض موقت جراحی بینی به شمار می رود. به طور کلی آبریزش بینی تا 2 ماه پس از جراحی طبیعی و نیاز به بررسی خاصی ندارد. در ادامه همراه این مقاله باشید تا جدی ترین عوامل مربوط به آبریزش بینی را بررسی کنیم.

آبریزش بینی بعد از جراحی

آبریزش بینی بعد ازجراحی بینی

آبریزش بینی بعد از عمل جراحی به خصوص در هفته ها ابتدایی کاملا طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد. این عارضه به دلایل مختلفی از جمله تغییرات اعمال شده بر روی بینی توسط جراح ، تجمع خونابه یا مخاط درون بینی به وجود آمده و در دوره نقاهت از آن خارج می شوند. بنابراین آبریزش بینی یک امر طبیعی به شمار می رود.

چرا بعد از عمل بینی دچار آبریزش بینی میشویم؟

به طور کلی بینی یک عضو حساس و پر از بخش های مختلف می باشد که ممکن است در حین جراحی دستخوش تغییرات قرار گرفته و علائمی برای بیمار به همراه داشته باشد. برای مثال آبریزش بینی یک امر بسیار ساده بعد از جراحی می باشد که در اثر چنین عوامل به وجود و با سپری شدن دوره نقاهت بیمار ؛ بهبود می یابد. البته که تنها علت آبریزش بینی بعد از جراحی شامل تغییرات ناشی از جراحی نبوده و ممکن است در اثر عوامل مختلف دیگری به وجود آمده باشد.
بنابراین برخی از علتهای بروز آبریزش بینی بعد از جراحی رینوپلاستی عبارت اند از:

  • تحریک شاخک های بینی یا کاهش آنها
  • حساسیت های فصلی
  • سرماخوردگی بعد از عمل بینی
  • قرارگیری در محیط های حاوی گرد و غبار
  • ورم بینی
  • خشک شدن مخاط درون بینی (که با شست و شو خارج می شوند )

آبریزش بینی بعد از جراحی ، تا چه زمان طبیعی است؟

به صورت کلی آبریزش بعد از رینوپلاستی تا دو ماه بعد از عمل بینی کاملا طبیعی است ؛ بینی در دو ماه ابتدایی بعد از جراحی نیاز به دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی داشته که در این زمان بهبودی کامل خواهد شد. بنابراین اگر به تازگی جراحی بینی انجام داده اید یا قصد جراحی بینی دارید ، باید بدانید که آبریزش شما طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
البته که اگر گرفتگی یا آبریزش بینی شما تا چندین ماه بعد از عمل ادامه دار شد ، باید حتما آن را تحت بررسی قرار داده و عارضه را درمان کنید.

درمان آبریزش بینی بعد از جراحی

درمان آبریزش بینی بعد از عمل بینی وابسته به دارو یا وضعیت پزشکی خاصی نیست؛ همانطور که گفته شد ،آبریزش بینی تنها بر اثر عوامل جراحی به وجود نیامده و ممکن است به عوامل دیگر وابسته باشد . اما به صورت کلی اصلی ترین راه های درمان آبریزش بینی بعد عمل عبارت اند از:

  • استفاده از قطره های مخصوص بینی
  • شست و شو دادن مرتب بینی (جهت خارج شدن مخاط یا خونابه درون بینی)
  • استفاده از قرص های ضد آبریزش از جمله سیتریزین یا آنتی هیستامین
  • بررسی پزشک متخصص و شرایط داخلی بینی

راه های پیشگیری از آبریزش و گرفتگی بینی

یکی از تصورات اشتباه این است که فرد گوش پاک کن یا دستمال درون بینی کرده تا مخاط خشک شده را بیرون بکشد. باید بدانید این کار به اضافه فین کردن ، موجب وارد شدن فشار بر بینی شده و می تواند موجب افزایش ترشحات مخاط بینی نیز بشود. بنابراین برای جلوگیری از تشدید آبریزش بینی حتما از پاک کردن محکم آن پرهیز کنید.
برخی از اصلی ترین راه های پیشگیری از آبریزش بینی عبارت اند از:

  • عدم قرارگیری در محیط های حساسیت زا مانند جنگل یا گرد و غبار
  • نوشیدن مایعات
  • شست و شو دادن بینی
  • بالا نگه داشتن سر و پرهیز از خم نگه داشتن آن در مدت طولانی
  • مراجعه به پزشک در صورت ادامه دار بودن آبریزش

نتیجه گیری
آبریزش بینی بعد از جراحی ، یک عارضه جانبی ناشی از عمل می باشد که معمولا طی دو ماه از بین رفته و علائمی به جای نمیگذارد. بنابراین اگر بعد از سپری کردن دوره نقاهت پس از عمل هم به گرفتگی یا آبریزش بینی مبتلا هستید ؛ باید گفت که این عارضه طبیعی نبوده و نیاز به بررسی و معاینه پزشک دارد.
سوالات متداول:
سوزش و آبریزش بینی بعد از عمل برای چیست؟
سوزش و آبریزش بعد از عمل بینی به جهت خارج شدن مخاط و بهبود زخم داخل بینی اتفاق می افتد که موقتی بوده و جای نگرانی ندارد. (از تحریک ناحیه پرهیز شود)
ترشحات بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟
ترشحات یا آبریزش بینی ممکن است تا دو ماه پس از جراحی ادامه دار بوده و پس از آن خود به خود از بین برود.
آیا می توانیم بعد از عمل فین کنیم؟
خیر در دو هفته ابتدای عمل از هرگونه فین کردن یا وارد کردن فشار به بینی پرهیز کنید. فین کردن می تواند موجب وارد شدن فشار شدیدی به بینی شده و حتی خروج ترشحات یا آبریزش را هم تشدید کند.

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر حامد هاتفی

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی